Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (az iroda nyitvatartási idejében):
+36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben):
+36-30/993-2964
Iroda nyitvatartási ideje: Hétfőn, Szerdán, Pénteken: 15:30-tól 17:30-ig
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Bankszámlaszám

Bankszámlaszám

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 21Közösségeink

Ministráns Közösség

Ministráns Közösség

Képek a kőszegi ministráns kirándulásról

Élménybeszámoló a ministráns kirándulásról

Összehozza őket a templom és a liturgia szeretete, s ezért áldozatot is tudnak vállalni. Természetes, hogy egymáshoz is egyre közelebb kerülnek, s az így kialakuló baráti közösség segíti őket az áldozatvállalásban ugyanúgy, mint a mindennapi keresztény életben.

Foglalkozni kell velük, hogy a liturgia szeretete egész életükre Jézushoz kösse szívüket. A velük való foglalkozás nem hittanóra jellegű feladat, de van vele valami rokonság, hiszen a ministránsokat nevelnünk és oktatnunk kell, hogy méltóképpen végezhessék az oltár körüli szolgálatot. Nevelési célunk kialakítani bennük azt a hívő lelkületet, amely szükséges az odaadó szeretetből vállalt szolgálathoz, és a mindennapi életben felmutatott példás keresztény magatartáshoz. Tudatosítani kell magukban, hogy Istennek szolgálnak, s ez számukra kitüntetés. Jó dolog az Úrral együtt lenni, amikor szent titkait ünnepeljük és érdemes érte áldozatot vállalni.

Oktatási célunk megtanítani őket azokra az ismeretekre, amelyek a liturgiával kapcsolatosak, hogy szolgálatukat tudatosan, értelmesen és átélve végezhessék. Ismerjék a szentmisét és a különböző szertartásokat. Ismerjék a liturgikus évet, az ünnepeket, azok tartalmát és történetét. Ismerjék a templomot és felszerelését, a liturgiához használt eszközöket.

A foglalkozásokon felkészülünk a szentmisére, a vasárnap megünneplésére. Gyakoroljuk a szentírási részek felolvasását és mozgáspróbát is tartunk. A nagyobb ünnepek előtt természetesen több próbára van szükség.

A csoport tagjai különböző életkorúak, hiszen sok esetben testvérek jelentkeznek az oltárszolgálatra. Ha többet szeretnél megtudni erről a szép szolgálatról, akkor jelentkezzél te is ministrálni, ha már voltál elsőáldozó.

Lőrincz Zsuzsanna

Legújabb kapcsolódó hírek:

  • Éves ministráns találkozó; https://youtu.be/rdYWA47TXUkVissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar