Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Bankszámlaszám

Bankszámlaszám

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 21Közösségeink

,,Házascsopi''

,,Házascsopi''

Sokan közülük itt találták meg házastársukat, vagy házasságkötésük után „importált” párjukkal együtt is aktív tagjai maradtak a közösségnek.

Több mint 20 éve alakultunk meg hivatalosan is, akkor még „Ifjú házasok közössége” néven, 18 éve alapítottuk az egyesületet, mely lehetővé tette pályázati források kihasználását. Azóta sokan csatlakoztak hozzánk, gyermekeink egy része már a felnőtt kor küszöbére ért, de még mindig vannak közöttük kisiskolás korúak is. Programjainkkal mindig próbálunk alkalmazkodni a különböző korosztályok igényeihez . Az élet sokféle területén találtuk meg hivatásunkat, közösségünk egyik erőssége a sokféleség.

A közösség egyik összetartó ereje, találkozási pontja a vasárnapi 11-es régen „ifjúsági”, ma már inkább családi szentmise. A mai napig közösségünk tagjai végezik a zenei szolgálatot ezeken a szentmiséken, szerncsére már a fiatalabb generáció is besegít.

Az évek során sokszor átalakult közösségi foglalkozásaink rendszeressége és formája, nagy általánosságban havonta egyszer találkozunk valami komoly, lelki program keretében, hetente mondjuk együtt a rózsafűzért, mindig más család vendégszeretetét élvezve, sok szabadidős programot szervezünk közösen. Évente visszatérő rendezvényeink az adventi koszorúkötés, a farsangi bál, az őszi-tavaszi kirándulás, a majális és az év csúcspontja, a nyári táborozás.

Mivel az évek folyamán nagyon sokan lettünk, az utóbbi időben próbálunk kisebb csoportokban is komoly lelki elmélyülést lehetővé tevő munkát végezni.

Találkozásaink megerősítik bennünk családos hivatásunkat, segítséget adnak, hogy hitünk egyre mélyebb megélésével házasságaink is megerősödhessenek. A baráti, lelki közösség megkönnyíti a problémák leküzdését, hisz ezektől mi sem menekülhetünk, biztos hátteret ad a bajban. Gyermekeink is otthont találnak itt, imádságunk kíséri őket világi kapcsolataikban.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar