Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (az iroda nyitvatartási idejében):
+36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben):
+36-30/993-2964
Iroda nyitvatartási ideje: Hétfőn, Szerdán, Pénteken: 15:30-tól 17:30-ig
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Bankszámlaszám

Bankszámlaszám

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 21Hitoktatás

Hitoktatás és időpontjai

Hitoktatás és időpontjai

Kedves Szülők!

Gyermekük vallási neveléséről a Szent Kereszt Lelkészség (Kálvária) gondoskodik. Levelemben a hitoktatással kapcsolatos teendőkről, ill. lehetőségekről tájékoztatom a szülőket.

Szeptember a tanítás, benne a hitoktatás megkezdésének is az ideje. Akik valamelyik egyházi iskolába, a Brenner János katolikus vagy a Reményik Sándor evangélikus iskolába íratták be a gyermekeiket, azoknak kötelező részt venni órarend keretében a hitoktatáson. A hitoktatás az iskolában heti két alkalommal történik. Akik nem íratták be gyermekeiket hitoktatásra, azoknak heti egy óra erkölcstan a kötelező.

Az iskolai hitoktatás fontos alkalom a hittani ismeretek megszerzésére. Ezzel együtt nagyon fontos, hogy a gyermek egy templomi közösséghez is tartozzék, amely neki élete folyamán a lelki otthona lehet. Ezért hangsúlyozottan szeretnénk, az un. templomi hitoktatást is elindítani.

Kérjük a szülőktől, hogy a második iskolai hittanóra, már a templomi hitoktatás keretében történjék. Az erkölcstan órán hittani ismereteket nem kap a gyermek, ezért erre az alkalomra járó megkeresztelt gyermekeket várjuk a templomi hitoktatásra. Ide várjuk azokat a gyermekeket is, akik csak iskolai hitoktatásra járnak bármelyik iskolába, vagy éppen sehova sem járnak hitoktatásra, de szívesen részt vennének a korosztálynak megfelelő vallási közösségépítő foglalkozásokon a katolikus egyház szellemében. Ezzel épül be a gyermek egy konkrét vallási közösségbe.

Az iskolai hitoktatás szeptember 1-én már megkezdődött, nem csupán az egyházi, de az állami iskolákban is.

A Kálvária templom hitoktatási munkaév nyitó szentmiséje szeptember 18-án vasárnap fél 10 órakor lesz a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán, amelyre várjuk a hitoktatásra járó gyermekeket és szüleiket együtt. Ezt követően, tehát szeptember 23-től minden vasárnap 9 órakor gyermekmisét tartunk, amelyre várjuk a hitoktatásra járó gyermekeket és szüleiket. Azt szeretnénk, ha a szentmisén a gyermek jól érezze magát és életkorának megfelelő kapcsolatot alakítson ki a jó Istennel.

József Atya
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar