Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Bankszámlaszám

Bankszámlaszám

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 21Hitoktatás

Hitoktatás és időpontjai

Hitoktatás és időpontjai

Kedves Szülők!

Gyermekük vallási neveléséről a Szent Kereszt Lelkészség (Kálvária) gondoskodik. Levelemben a hitoktatással kapcsolatos teendőkről, ill. lehetőségekről tájékoztatom a szülőket.

Szeptember a tanítás, benne a hitoktatás megkezdésének is az ideje. Akik valamelyik egyházi iskolába, a Brenner János katolikus vagy a Reményik Sándor evangélikus iskolába íratták be a gyermekeiket, azoknak kötelező részt venni órarend keretében a hitoktatáson. A hitoktatás az iskolában heti két alkalommal történik. Akik nem íratták be gyermekeiket hitoktatásra, azoknak heti egy óra erkölcstan a kötelező.

Az iskolai hitoktatás fontos alkalom a hittani ismeretek megszerzésére. Ezzel együtt nagyon fontos, hogy a gyermek egy templomi közösséghez is tartozzék, amely neki élete folyamán a lelki otthona lehet. Ezért hangsúlyozottan szeretnénk, az un. templomi hitoktatást is elindítani.

Kérjük a szülőktől, hogy a második iskolai hittanóra, már a templomi hitoktatás keretében történjék. Az erkölcstan órán hittani ismereteket nem kap a gyermek, ezért erre az alkalomra járó megkeresztelt gyermekeket várjuk a templomi hitoktatásra. Ide várjuk azokat a gyermekeket is, akik csak iskolai hitoktatásra járnak bármelyik iskolába, vagy éppen sehova sem járnak hitoktatásra, de szívesen részt vennének a korosztálynak megfelelő vallási közösségépítő foglalkozásokon a katolikus egyház szellemében. Ezzel épül be a gyermek egy konkrét vallási közösségbe.

Az iskolai hitoktatás szeptember 1-én már megkezdődött, nem csupán az egyházi, de az állami iskolákban is.

A Kálvária templom hitoktatási munkaév nyitó szentmiséje szeptember 18-án vasárnap fél 10 órakor lesz a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán, amelyre várjuk a hitoktatásra járó gyermekeket és szüleiket együtt. Ezt követően, tehát szeptember 23-től minden vasárnap 9 órakor gyermekmisét tartunk, amelyre várjuk a hitoktatásra járó gyermekeket és szüleiket. Azt szeretnénk, ha a szentmisén a gyermek jól érezze magát és életkorának megfelelő kapcsolatot alakítson ki a jó Istennel.

Örömmel mondhatom, hogy templomunkban, a korábbi hagyományoknak megfelelően lesz ifjúsági hittan is, amelyet Szár Gyula Gergely premontrei atya tart. Erre az alkalomra várjuk a fiatalokat 14. életévtől.

A templomi hitoktatásra jelentkezni kell. Ez megtörténhet a vasárnapi szentmisék után, hétfőn, szerdán, és pénteken este 6 és 8 óra között hivatali időben a

  • Szent Kereszt Lelkészség irodájában, Szombathely Karmelita utca 1. sz. alatt,
  • a +36-30/9616-737 (Iroda - csak hivatali időben) és a +36-30/9932-964-es (Lőrincz Zsuzsanna) mobil telefonon,
  • valamint a Lelkészség facebook oldalán: Kálvária-Szent Kereszt Lelkészség.

József Atya
 

A hitoktatások időpontjai:

Kedd 14.30-16.00 Alsós osztályosok hittana

Szerda 14.30-16.00 Bérmálkozó előkészítő

Szerda 16.00-17.30 Felsős osztályosok hittana

 
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar