Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (az iroda nyitvatartási idejében):
+36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben):
+36-30/993-2964
Iroda nyitvatartási ideje: Hétfőn, Szerdán, Pénteken: 15:30-tól 17:30-ig
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Bankszámlaszám

Bankszámlaszám

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 21Hitoktatás

Elsőáldozás

Elsőáldozás

Kedves elsőáldozók! Kedves szülők!

A járványhelyzet miatt egyelőre bizonytalan, hogy mikor tudjuk elkezdeni az igazi felkészítést az elsőáldozásra, hiszen jelen pillanatban még a hitoktatás is online történhet.

Az elsőáldozásban való részvétel feltétele elsősorban nem a tárgyi tudás, amit hittanórákon tanul meg a gyermek, hanem sokkal inkább

Személyes találkozás a kenyér színében jelen lévő Jézussal.

Ez csakis templom élménnyel, a szentmisén való részvétellel, a mindennapi imádsággal és Jézus tanítása szerinti élettel lehetséges. A hitoktatás elsősorban ismeret átadás, ami a szentmiséken való részvétellel, az imádsággal, Isten iránti szeretet kibontakozásával lesz teljessé.

Kérek minden elsőáldozót és szülőt, hogy egyelőre vasárnaponként vegyenek részt legalább online szentmisén. Vasárnap a Kálvária templom Facebook oldalán közvetítjük 9 és 11 órakor a szentmiséket. A 9 órai szentmise a gyerekek miséje prezentációval. Remélem, hogy hamarosan a templomban, az Isten házában is találkozhatunk vasárnaponként.

Kérek minden részvevőt, hogy úgy vegyen részt a szentmisén, mintha itt lenne a templomban, hiszen erre az időre a családi otthon is templommá vált.

Kérem a családokat, hogy amikor csak lehet, esténként imádkozzanak együtt az apa, anya és a gyermekek.

Amint a járvány enyhül és a szabályok is megengedik, elkezdjük a tényleges felkészítést az elsőáldozásra, amelynek várható időpontja várhatóan ez év októberében lesz.

József atya

 

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar