Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Szentháromság vasárnapja

2018.05.26.

Szentháromság vasárnapja

Világméretű szentségimádás

A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve most világszerte 2020 helyszínen szeretnénk Jézust imádni. Ehhez az kell, hogy plébániáink, közösségeink legyenek részesei az eddigi legnagyobb szentségimádásnak.

A felhívásnak eleget téve június 2-án, Úrnapja előtti szombaton délután 5 órától 6 óráig szentségimádásra hívjuk és várjuk templomi közösségünk minden tagját. A vasárnap előesti mise ezt követően 6 órakor kezdődik.

Úrnapi körmenet – évzáró szentmise - 

Jövő vasárnap, június 3.-án Úrnapját ünnepeljük. Ezen a vasárnapon egy szentmisét tartunk, de. 10 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán. 

A szentmise után ugyanott megtartjuk az Úrnapi körmenetet. Kérjük az elsőáldozók szüleit és a kisgyermekes szülőket, hogy készítsék fel gyermekeiket virághintésre. Kis kosárkába gyűjtsenek virágszirmokat.

Kérjük, hogy az előző évek gyakorlatához hasonlóan, az oltárok díszítését vállalják el különböző közösségeink. A hét folyamán szíveskedjenek ezt jelezni is Lőrincz Zsuzsának. Mivel a 9 órai és 11 órai szentmise látogatóinak közös ünnepe lesz ez a vasárnap, az összetartozásnak szép jele volna, ha az előkészületekbe is minél többen bekapcsolódnának. Akik a díszítéshez kertjükből virágot tudnak adni, azok szombaton este a lelkészségre, vagy vasárnap reggel fél 8 órától a Martineum udvarára hozzák fel.

Ez lesz egyúttal a tanévzáró, hálaadó szentmisénk is. Június 10-től, vasárnaptól már nyári miserend lesz a Kálvária templomban, reggel fél 8 és de. 9 órakor. Nyári időben nem tartunk szentmisét 11 órakor. Legközelebb szeptember első vasárnapján lesz újra 11 órakor szentmise.

Szomorúan kell jeleznem, hogy a korábbi hirdetéssel ellentétben, különböző okok miatt az idén a juniális elmarad. Egyik fontos ok, hogy a Lelkészség fűtéskorszerűsítése miatt, csak az oratóriumot lehet használni. Az egész napos programhoz viszont a többi helységekre is szükség lenne.

Elsőpéntek

Június 8-a, Jézus Szentséges Szívének fő ünnepe, elsőpéntek. De. 9 órakor a Nyugdíjasok Házában lesz szentmise. Az ünnepre való tekintettel este 6 órakor is tartunk szentmisét. 20 és 21 között a szokott szentségimádás lesz a Kálvária templomban.

Jubiláns Házaspárok Találkozója

Mint már több alkalommal hirdettük, június 6-ig továbbra is várjuk a Jubiláns házaspárok jelentkezését a június 23-i székesegyházban tartandó püspöki szentmisére.

A MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJA

Rapid-randi az Úrral– szabadtéri, gitáros ifjúsági szentségimádás.A Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum szervezésében szabadtéri, gitáros ifjúsági szentségimádásra hívnak mindenkit 2018. június 5-én, kedden 20.30-tól a Martineum udvarára. Várják azokat, akik szeretnének a hétköznapokban egy kicsit elcsendesedni, a hajtásból, a rohanásból kiszakadni, vagy csupán a természetben imádkozni, hálát adni.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar