Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Pünkösdvasárnap

2017.06.04.

Pünkösdvasárnap

Évzáró szentmise - juniális – nyári miserend

Június 11-én, jövő vasárnap de. 10 órakor lesz templomunkban a tanévzáró szentmise. Ezen a vasárnapon csak ez az egy szentmise lesz, ezúttal nem a templomban, hanem a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán. Ekkor tartjuk a juniálist is, amely egész napos program lesz. A nap eseményeiről szórólapot készítettünk, amely elvihető az újságos asztalról.

Azoktól, akik a Juniálison részt szeretnének venni és ebédet is kérnek, várjuk jelentkezésüket akár telefonon, e-mailben, vagy a szórólapon lévő jelentkezési lap kitöltésével.

Úrnapja

Úrnapján – június 18-án térünk át a vasárnapi nyári miserendre, amelynek időpontjai: reggel fél 8 és de. 9 óra.

Ezen a vasárnapon a 9 órai szentmise után a templomtéren lesz az Úrnapi körmenet. A négy szabadtéri oltár díszítésére közösségeink tagjait kérjük.

Akik a díszítéshez kertjükből virágot tudnak adni, azok az ünnep előtti szombaton, vagy vasárnap reggel hozzák fel a lelkészségre.

Egyúttal az elsőáldozók szüleit és a kisgyermekes szülőket arra kérjük, hogy készítsék fel gyermekeiket a virághintésre.

Az autóval érkezők pedig ne jöjjenek be a templomtérre, hanem a Martineum parkolóját, vagy a körjárat alatti parkolót vegyék igénybe.

Sajtó

Megjelent a Martinus c. Egyházmegyei havilap júniusi száma.

200 Ft-ért az újságos asztalról elvihető

Mária Rádió Szombathelyen

A Mária Rádió Szombathelyen is megszólal október 8-tól az FM 88,4 MHz-en. E hitéleti rádió küldetése a katolikus egyház segítése és a társadalom lelki-szellemi megerősítése. A magyar Mária Rádió egy világhálózat tagja, amely II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa áldásával működik.

A Mária Rádióban imádság, keresztény tanítás és életvezetést segítő műsorok jelennek meg. Reklám- és politikamentes. Önkéntesi szolgálat működteti. Bővebben a Mária Rádió honapján olvashatunk (www.mariaradio.hu).

A MÁRIA RÁDIÓ FELHÍVÁSA

A Mária Rádió szeretettel hívja az önkéntes rádióműsor készítés és a rádiótechnika kezelés iránt érdeklődőket a Mária Rádióról szóló ismertetőre és az azt követő rádiós gyakorlati képzésre az Agora Szombathelyi Kulturális Központba (Március 15. tér 5.) június 23-án pénteken 16:00-20:00 között. Párhuzamosan kerül sor stúdiótechnikai és műsorkészítési képzésre. A részvétel ingyenes. Kérjük az érdeklődőket, hogy jelezzék a szombathely@mariaradio.hu e-mail címen, hogy melyik képzésen szeretnének részt venni.

Egyházmegyei programok

Jubiláns Házaspárok Találkozója

A Jubiláns Házaspárok Találkozója június 24-én, szombaton 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a Székesegyházban. Június 9-ig, szerdáig várjuk a lelkészségen azon házaspároknak jelentkezését, akik részt kívánnak venni a találkozón. Későbbi jelentkezést már nem tudunk elfogadni.

Martineum Felnőttképző Akadémia Programjai

Családi (had)erőforrásaink című előadássorozat ötödik előadása lesz június 5-én, hétfőn 18 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Témája: Vajon milyen filmet játszanak a gyermek "fantáziamozijában"? Hogyan teszi önmaga számára elviselhetővé a szülői krízis hullámveréseit? Előadó: Éger Csaba pszichológus. A belépés díjtalan.

Június 17-én, szombaton lesz az II. Ifjúsági Közösségek Találkozója a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Június 17-én, szombaton 16 órakor „Hittel, reménnyel .. „ Sillye Jenő ad koncertet a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán.

Házaspárok lelkigyakorlata gyerekfelügyelettel

2017. július 7. (péntek) 18.00 – július 9. (vasárnap) 14.00 óráig tart a házaspárok lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadémián. Vezeti: Mikolás Attila salomvári plébános. Részvételi díj, szállással és teljes ellátással: 15.000,- Ft/házaspár. A gyermekek után lehetőség szerinti hozzájárulást kérnek. Jelentkezési határidő: június 28, szerda, de a helyek száma korlátozott, ezért érdemes időben jelentkezni!
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar