Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Pünkösd vasárnap

2018.05.20.

Pünkösd vasárnap

Pünkösdhétfő

A Szentatya rendelkezése alapján az idei évtől Pünkösd utáni hétfőn – Pünkösdhétfőn – a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapját ünnepeljük. Templomunkban este fél 7 órakor tartunk szentmisét.

24 órás szentségimádás hazánkért

A következő 24 órás szentségimádás május 26-án, szombaton a Batthyány templomban lesz.

Úrnapi körmenet – évzáró szentmise - Juniális

Már előre jelezzük, hogy június 3.-a vasárnap, Úrnapja. Ezen a vasárnapon egy szentmisét tartunk, de. 10 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán. A szentmise után ugyanott megtartjuk az Úrnapi körmenetet. A körmenet után lesz a Kálvária templom ünnepe, a Juniális közös ebéddel, gazdag programmal, sok vidámsággal, egészen délután 5 óráig. Erre az egész napos ismerkedő, közösségépítő és vidám együttlétre szeretettel várjuk templomunk híveit, elsősorban a családokat, de hozzák el rokonaikat, barátaikat és ismerőseiket is. 

Ez lesz egyúttal a tanévzáró, hálaadó szentmisénk is. Június 10-től, vasárnaptól már nyári miserend lesz a Kálvária templomban, reggel fél 8 és de. 9 órakor. Nyári időben nem tartunk szentmisét 11 órakor.

Jubiláns Házaspárok Találkozója

A Jubiláns Házaspárok Találkozója idén is meghirdetésre került. Az ünnepség június 23-án, szombaton 10 órakor szentmisével kezdődik a Székesegyházban. Székely János püspök atya azokat a házaspárokat hívja és várja, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve 5 évenkénti felosztásban (10, 15, 20, stb.) a házassági évfordulójukat. Június 6-ig, szerdai napig azoknak a jubiláns házaspároknak jelentkezését várjuk a lelkészségen, akik szándékoznak részt venni a találkozón. Ők a szentmisén külön áldásban részesülnek és emléklapot kapnak.

Templomi virágdíszítés

Több mint 30 évig végezte a Jóisten dicsőségére és mindannyiunk örömére templomunk virágdíszítését Gombás Istvánné Panni néni. Fáradságot nem kímélve és sok áldozatot hozva végezte ezt a szép szolgálatot. Legtöbbször saját kertjéből hozta a virágot. Úgy ültette, telepített azokat, hogy minden évszaknak megfelelő virágaival díszíthesse a templomot. Már sajnos ezt a szép szolgálatot nem tudja tovább végezni, csak tanácsaival segíteni azt, vagy azokat, akik vállalják ezt a feladatot. 

Ezért szeretettel hívjuk és várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen vállalnák ezt a feladatot

Tájákoztató a felújítási munkálatok miatt

Ismételten hirdetjük, hogy fűtéskorszerűsítési munkák előreláthatólag június végéig tartanak. Ez idő alatt a kisudvar felőli bejárat, a kisterem, a kiskonyha, valamint a három mosdó nem lesz használható. A szentmisék és foglalkozások alatt a Martineum mellékhelyiségeit lehet használni.

A MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJA

Rapid-randi az Úrral– szabadtéri, gitáros ifjúsági szentségimádás

A Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum szervezésében szabadtéri, gitáros ifjúsági szentségimádásra hívnak mindenkit 2018. június 5-én, kedden 20.30-tól a Martineum udvarára. Várják azokat, akik szeretnének a hétköznapokban egy kicsit elcsendesedni, a hajtásból, a rohanásból kiszakadni, vagy csupán a természetben imádkozni, hálát adni.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar