Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Nagyböjt 4. Vasárnapja

2017.03.26.

Nagyböjt 4. Vasárnapja

NAGYBÖJT 2017

Keresztútjárás

Március 26-án, vasárnap du. 3 órakor a Házas Közösség tagjai vezetik Jézus szenvedésének útján a 14 állomás imáit, énekeit a kinti stációnál.

Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti segélyakciót hirdetett, amivel lehetőséget ad, hogy tartós élelmiszerek adományozásával segítsük a rászorulókat.

Március 25-én, és 26-án (szombat, vasárnap) még elhelyezhetik adományaikat az oltár elé kitett kosárba. Az összegyűlt élelmiszert Karitász csoportunk tagjai juttatják el a rászorulóknak.

Áttérés a nyári időszámításra

Vasárnaptól, március 26-tól áttérünk a nyári időszámításra. Ez templomunkban csak egy szentmisét érint. Április 1-től, jövő szombattól a vasárnap előesti szentmisék 18 órakor kezdődnek.

Stációs misék

Március 29-én, szerdán a Szentháromság (Oladi kistemplomban),

március 31-én, pénteken a Krisztus Király (Kámon) templomban lesznek a stációs szentmisék reggel fél 7 órai kezdettel.

Tavaszi nagytakarítás

Április 1-én, szombaton 9 órától tavaszi nagytakarítás lesz a templomban és a Lelkészség helyiségeiben, a cserkészek pedig a domboldalt és a stációk környékét takarítják. Mindkét munkára várjuk híveink jelentkezését. Ha mód van rá, takarítóeszközöket, lombgereblyét hozzanak magukkal.

Virágvasárnapi parkolás

Már előre hirdetjük, hogy április 9-én VIRÁGVASÁRNAP, egy szentmisét tartunk, délelőtt 10 órakor a templomban.

Szentmise előtt a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán, a Pápai keresztnél lesz a barkaszentelés. Majd körmenetben vonulunk be a templomba. Ezért kérjük, hogy a szentmise előtt ne jöjjenek be személygépkocsival a templomtérre, hanem a Martineum parkolóját vegyék igénybe.

 

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE PROGRAMJAI

Hit és Próbatétel

Az AGORA-SAVARIA FILMSZÍNHÁZ és a SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE Hit és Próbatétel címmel közös vetítéssorozatot indított.

Március 30-án, csütörtökön 18.00 órakor a NÉMASÁG c. film kerül vetítésre. A film előtt bevezetőt mond, és a beszélgetést vezeti Merkli Ferenc plébános. További programot lásd a www.martinus.hu egyházmegyei honlapon

Lelkigyakorlat

2017.április 6-8-ig (csütörtöktől szombatig) Szombathely Város lelkigyakorlatára kerül sor a Székesegyházban. Az elmélkedéseket Fazakas Márton premontrei rendi szerzetes, csornai apát tartja. Mindhárom napon 17 órától lesz lelki program, 18 órától pedig szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel.

Ifjúsági találkozó

2017. április 8-án, szombaton Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó lesz a Batthyány templomban (Oladi új templom). A program 10 órakor kezdődik és 16 óráig tart. Részletes programot lásd a www.martinus.hu honlapon. Jelentkezni 2017.március 31-ig lehet petra@martineum.hu címen.

Egyházmegyei Zarándoklat

Egyházmegyénk kormányzója május 1-re Esztergomba hirdeti meg az Egyházmegyei Zarándoklatot. A program 11.00 órakor szentmisével kezdődik, majd szabadprogram keretében lehetőség lesz egyéni szentségimádásra, az Altemplom, a Kincstár és a Panorámaterem felkeresésére. 15.00 órakor litánia zárja a programot.

Szeretnénk autóbuszt indítani a zarándoklatra. Ezért március 31-ig várjuk az érdeklődők jelentkezését.

A MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJAIBÓL

Lelkigyakorlat

2017. április 7.-én pénteken 19 órától április 9.-én vasárnap 14 óráig nagyböjti lelkigyakorlat lesz felnőttek számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot P. Varga Imre Kapisztrán, ferences szerzetes vezeti. Részvételi díj, szállással és teljes ellátással 10 000Ft. Jelentkezési határidő 2017. március 27.

Mindkét programot részletesen lásd a www.martineum.hu honlapon.

Lelkes Test-program

Lépéskurzus indul a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Molnár Renáta életmódtréner programja a sport és spiritualitás összekapcsolását valósítja meg. A résztvevők, egyedi módszertana segítségével dolgozzák fel a Biblia egyes részeit, amelyet lépésről lépésre sportszakmai oktatóprogrammal egészít ki.

Célja, hogy új irányba terelje a különböző korú, egészségi állapotú és élethelyzetű emberek gondolkodását hitről és mozgásról, sportról, értékekről. Segítse őket abban, hogyan válhat az ima és a mozgás a mindennapi élet részévé és milyen módon segítheti testi-lelki gyógyulásukat. Információ és jelentkezés takacs.eszter@martineum.hu. Telefon: 30/623-9253.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar