Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Nagyböjt 3. Vasárnapja

2017.03.19.

Nagyböjt 3. Vasárnapja

NAGYBÖJT 2017

Keresztútjárás

Március 19-én, vasárnap du. 3 órakor a Biblia Csoport és a Rózsafüzér Társulat tagjai vezetik Jézus szenvedésének útján a 14 állomás imáit, énekeit a kinti stációnál.

Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti segélyakciót hirdetett, amivel lehetőséget ad, hogy azoknak a kedves hívek, akiknek más módon erre nem adódik lehetőség, tartós élelmiszerek adományozásával segítsék a rászorulókat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy e hét és jövő hét szombat vasárnapján kosarat helyezünk az oltár elé, ahová elhelyezhetik adományaikat, amelyeket a Karitász csoport tagjai juttatnak majd el a rászorulóknak.

Stációs misék

Március 22-én, szerdán a Jézus Szíve (Zárda) templomban,

március 24-én, pénteken a Szent György (Herény) templomban lesznek a stációs szentmisék reggel fél 7 órai kezdettel.

Tavaszi nagytakarítás

Két hét múlva, április 1-én 9 órától tavaszi nagytakarítás lesz a templomban és a Lelkészség helyiségeiben, a cserkészek pedig a domboldalt és a stációk környékét takarítják. Mindkét munkára várjuk híveink jelentkezését. Ha mód van rá, takarítóeszközöket, lombgereblyét hozzanak magukkal.

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE PROGRAMJAI

Óvoda nyitogató

A Brenner János Óvoda a 2017/2018-as tanévre is meghirdeti a leendő óvodás gyermekek beíratását. Ebben a nevelési évben a Bem József utca 9/a telephelyen indul új óvodai csoport. A beíratás előtt az óvoda szeretettel hívja a leendő óvodás gyermekeket és szüleiket, az óvodát és az új csoportokat bemutató programokra

A szülők részére tájékoztató lesz március 24-én, pénteken 17 órától,

március 25-én, szombaton pedig 9-11 óráig pedig Családi

Játszóház lesz, ahol az egész család számára lesz közös program: ismerkedés, közös játék, kézműves foglalkozások. Ennek helyszíne: Bem József utca 9/a.

Hit és Próbatétel

Az AGORA-SAVARIA FILMSZÍNHÁZ és a SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE Hit és Próbatétel címmel közös vetítéssorozatot indít.

Március 23-án, csütörtökön 18.00 órakor az ÁRTATLANOK c. film kerül vetítésre. A film előtt bevezetőt mond, és a beszélgetést vezeti Molnár Szabolcs plébános. További programokat lásd a www.martinus.hu egyházmegyei honlapon

Lelkigyakorlat

2017.április 6-8-ig (csütörtöktől szombatig) Szombathely Város lelkigyakorlatára kerül sor a Székesegyházban. Az elmélkedéseket Fazakas Márton premontrei rendi szerzetes, csornai apát tartja. Mindhárom napon 17 órától lesz lelki program, 18 órától pedig szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel.

Ifjúsági találkozó

2017. április 8-án, szombaton Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó lesz a Batthyány templomban (Oladi új templom). A program 10 órakor kezdődik és 16 óráig tart. Részletes programot lásd a www.martinus.hu honlapon. Jelentkezni 2017.március 31-ig lehet petra@martineum.hu címen.

Egyházmegyei Zarándoklat

Egyházmegyénk kormányzója május 1-re Esztergomba hirdeti meg az Egyházmegyei Zarándoklatot. A program 11.00 órakor szentmisével kezdődik, majd szabadprogram keretében lehetőség lesz egyéni szentségimádásra, az Altemplom, a Kincstár és a Panorámaterem felkeresésére. 15.00 órakor litánia zárja a programot.

Minden útnak indulózarándokot április 15-ig regisztráltatni kell a Püspöki Hivatalban. A zarándokok április 3-ig igényelhetnek zarándokfüzetet 400 Ft-os áron.

Szeretnénk autóbuszt indítani a zarándoklatra. Ezért március 31-ig várjuk az érdeklődők jelentkezését, hogy a regisztrációt és zarándok füzet igénylését megtehessük.

A MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJAIBÓL

Nyilvános előadássorozat

Március 21-én, kedden 17.30-tól Molnár Renáta életmódtréner lesz a vendége a Martineum Felnőttképző Akadémiának. Előadást tart: Hogyan kapcsolható össze a mozgás és az ima a hétköznapokban? címmel.

Lelkigyakorlat

2017. április 7.-én pénteken 19 órától április 9.-én vasárnap 14 óráig nagyböjti lelkigyakorlat lesz felnőttek számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot P. Varga Imre Kapisztrán, ferences szerzetes vezeti. Részvételi díj, szállással és teljes ellátással 10 000Ft. Jelentkezési határidő 2017. március 27.

Mindkét programot részletesen lásd a www.martineum.hu honlapon.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar