Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Nagyböjt 2. Vasárnapja

2017.03.12.

Nagyböjt 2. Vasárnapja

A SZENT KERESZT LELKÉSZSÉG HIRDETÉSEI
NAGYBÖJT 2017

Keresztútjárás

Március 12-én, vasárnap du. 3 órakor a cserkészek vezetik Jézus szenvedésének útján a 14 állomás imáit, énekeit a kinti stációnál.

Teadélután a kálvária templomba járó gyermekek szüleinek

Március 18-án, szombaton délután 3 órára teadélutánra hívjuk azon gyermekek szüleit, akik a Kálvária templomba járnak szentmisére. A találkozó célja, hogy azok, akik ebbe a templomba járnak szentmisére, ismerjék meg egymást, legyen személyes kapcsolatuk a lelkipásztorral, és érezzék, hogy a Kálvária templom és a Szent Kereszt Lelkészség mindannyiunk lelki otthona.

Program:

3 órakor kb. 30 perces hangverseny lesz tiszteletükre a templomban, ezért kérjük, hogy ott gyülekezzenek. Majd a találkozó az oratóriumban folytatódik tovább. Lesz gyermekfelügyeletet, így a kisebb gyermekeket elhozhatják magukkal a szülők. Akik elfogadják a meghívásomat, szentmise után jöjjenek be és jelezzék, hogy hány felnőttre és kisgyermekre számíthatunk, akikre vigyázni kell.

Egyházközségi hozzájárulás

Nagy, nagy köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik az elmúlt hónap 2. vasárnapján, vagy más alkalommal befizették egyházközségi hozzájárulásukat, akik pénzt dobnak vasárnaponként a perselybe, vagy bármilyen más adománnyal hozzá járulnak a Kálvária templom és a Szent Kereszt Lelkészség fenntartásához.

Minden hónap második vasárnapján, így ma is a szentmisék után lehetősége van híveinknek, hogy befizethessék egyházközségi hozzájárulásukat. A Lelkészség folyosóján cserkészeink működnek közre az egyházi hozzájárulás befizetésénél. Ennek a Katolikus Egyház által megajánlott összege az évi nettó jövedelem fél százaléka keresőnként. Ugyanitt lehet bejelenteni a részvételt is a teadélutánra.

Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés

Az irgalmasság tetteinek gyakorlására hívjuk a testvéreket, amikor idén újra meghirdetésre kerül a tartós élelmiszer-gyűjtést a katolikus templomokban.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti segélyakciót hirdetett, amivel lehetőséget ad, hogy azoknak a kedves hívek, akiknek más módon erre nem adódik lehetőség, tartós élelmiszerek adományozásával segítség a rászorulókat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy jövő és a rákövetkező vasárnapokon kosarat helyezünk az oltár elé, ahova március 18 és 26.-a között elhelyezhetik adományaikat, amelyeket a Karitász csoport tagjai juttatnak majd el a rászorulóknak.

Stációs misék

Március 15-én, szerdán a Jézus Szíve (Szőllős) templomban,

március 17-én, pénteken a Szent Márton templomban lesznek a stációs szentmisék reggel fél 7 órai kezdettel.

Telefonszám változás

Megváltozott Lelkészségünk telefonszáma. Az új szám,

06 30 9616-737, amely megtalálható a Lelkészség honlapján, www.kalvariatemplom.hu , a facebook oldalán és a hirdetőtábláinkon.

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE PROGRAMJAI

Lelkigyakorlat

2017.április 6-8-ig (csütörtöktől szombatig) Szombathely Város lelkigyakorlatára kerül sor a Székesegyházban. Az elmélkedéseket Fazakas Márton OPraem csornai apát tartja.

Mindhárom napon 17 órától lesz lelki program, 18 órától pedig szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel.

Ifjúsági találkozó

2017. április 8-án, szombaton Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó lesz a Batthyány templomban (Oladi új templom). A program és várhatóan 16 óráig tart. 9.45-kor kezdődik. Jelentkezni 2017.március 31-ig lehet petra@martineum.hu címen.

Óvodai beiratkozás meghirdetése

A Brenner János Óvoda a 2017/2018-as tanévre is meghirdeti a leendő óvodás gyermekek beíratását. A beíratás előtt az óvoda szeretettel hívja és várja a gyermekeket és szüleiket az óvodát bemutató programokra a Bem József utcai épületébe.

A szülők részére tájékoztató lesz március 24-én, pénteken 17 órától, a gyermekeket pedig 9-11 óráig családi játszóház várja.

A MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJA

Lelkigyakorlat

2017. április 7.-én pénteken 19 órától április 9.-én vasárnap 14 óra között nagyböjti lelkigyakorlat lesz felnőttek számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot P. Varga Imre Kapisztrán, ferences szerzetes vezeti. Részvételi díj, szállással és teljes ellátással 10 000Ft. Jelentkezési határidő 2017. március 27.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar