Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Krisztus Király Vasárnapja

2017.11.26.

Krisztus Király Vasárnapja

Advent

Jövő vasárnap megkezdődik az új egyházi év, amelynek első ünnepköre az ADVENT. Adventi időben hétfőtől péntekig reggel ¼ 7 órakor kezdődnek a hajnali misék. A templomot ¾ 6 órakor nyitjuk.

Szombatonként a vasárnap előesti szentmise du 5 órakor lesz, amelynek elején ünnepélyesen gyertyát gyújtunk az adventi koszorún.

Várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését, akik az adventi miséken szívesen vállalnak felolvasást. A sekrestyében kitett íven feliratkozhatnak. Ugyanígy kérjük a ministránsok jelzését is, hogy részt tudnak-e venni az oltárszolgálatban.

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a hajnali misék után reggelivel várjuk a gyermekeket, fiatalokat. Ha kisebb gyerekek jönnek, természetesen szüleiket is szeretettel fogadjuk az agapéra. Mivel erre szeretnék megfelelően felkészülni, ezért a faliújságra kitett lapra írják fel a nevüket azok, akik részt kívánnak venni a reggeliken. Kérésünk még, hogy Kovács Andreánál jelentkezzenek azok a felnőttek, akik tudnának egy-egy napot vállalni a reggeliztetésben, terítésben, rendrakásban.

Minden hajnali mise után lesz gyónási lehetőség.

Elsőpéntek

December 1-én, ELSŐPÉNTEKEN de. 9 órakor a Nyugdíjasok Házában lesz szentmise. Este 8 órától 9 óráig pedig szentségimádásra hívjuk és várjuk híveinket. A szentségimádásra, az Adventre való készület jegyében az ifjúság készül fel.

A szentségimádás alatt lesz gyónási lehetőség.

Adventi koszorúk, dísztárgyak árusítása

Jövő vasárnap a 9 és 11 órai szentmisék után cserkészeink adventi koszorút és dísztárgyakat árulnak a templom előtt.

Karácsonyi adománygyűjtés

Továbbra is várjuk híveink karácsonyi adományait, amelyeket az oltár elé kitett kosárba helyezhetnek el. Az adományokat a Kálvária templom karitász munkatársai fogják szétosztani a rászorulóknak.

 

ELŐADÁS AZ EGYETEMI LELKÉSZSÉGEN

Folytatódik dr. Németh Norbert egyetemi lelkész Isten atyai arca című nyitott előadássorozata az ELTE Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). A következő előadás november 27-én, hétfőn 18 órakor lesz, amelynek címe: A férfi útja a Bibliában, a társadalomban és a családban. 
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar