Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Évközi 5. vasárnap

2018.02.04.

Évközi  5. vasárnap

Egyházközségi hozzájárulás

Minden hónap második vasárnapján, így február 11-én, a 9 és 11 órai szentmisék után lehetőséget adunk híveinknek, hogy befizethessék egyházközségi hozzájárulásukat. Ennek a Katolikus Egyház által megajánlott összege az évi jövedelem fél százaléka keresőnként.

Zenés imaóra

A Házasság Hete országos programsorozathoz kapcsolódva Szombathelyen is számos programot szerveznek. Az érdeklődők az Egyházmegye internetes oldaláról, Lelkészségünk Facebook oldaláról és a kifüggesztett plakátokról tájékozódhatnak. E programsorozat keretében február 11-én, vasárnap du. 4 órakor a Kálvária templomban Zenés Imaóra lesz a Házasokért.

Farsangbúcsúztató

A farsang csúcspontja hagyományos magyar nevén a „farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, amely egyben télbúcsúztató is. Karitász csoportunk is szeretne közösen elbúcsúzni a 2018. évi farsangtól. Ezért 2018. február 13-án, kedden du. 3 órától egy szolid, beszélgetős együttlétre hívjuk templomunk közösségéhez tartozó híveinket. Mindenki maga döntse el, neki szól-e ez a meghívás.

Tudjuk, hogy a farsangi időszak legjellegzetesebb édessége a farsangi fánk. Nálunk belépéshez a farsangi fánk nem kötelező, sőt jelmez sem. Akik eljönnek, a vidámságot ne hagyják otthon, hozzák magukkal.

MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJA

A Házasság Hete programsorozat keretében a Martineum Felnőttképző Akadémia vendégül látja Lackfi János költőt és feleségét, Bárdosi Júlia művészettörténészt.

„Vágyni arra, amink van” c előadásra és beszélgetésre hívják az érdeklődőket február 17-én, szombati napon 17 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémia nagytermébe. A belépés díjtalan. A rendezvény ideje alatt igény esetén gyermekfelügyeletet biztosítanak.

 

 

EGYHÁZMEGYEI PROGRAMOK - ELŐZETES

    

Isten szolgája Brenner János atya, közelgő boldoggá avatására készülve a Szombathelyi Egyházmegye www.brennerjanos.hu címmel honlapot készített, amelyen minden szükséges információ megtalálható.

Az ünnepi eseményre 2018. május 1-én kerül sor Szombathelyen, a Székesegyház előtti téren. Az egyházmegye a szervezési munkát már elkezdte. A Székesegyház előtti tér korlátozott befogadóképessége miatt, akik szeretnének a helyszínen részt venni az ünnepségen, előzetesen regisztrálniuk kell. Lehet regisztráltatni a Lelkészségen, de lehet egyénileg is a www.brennerjanos.hu honlapon.

A Szentségimádás iskolája Szombathelyen

    Február 22-től Szombathelyen is elindul A szentségimádás iskolája a Székesegyházban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület jegyében. Fábry Kornél (Emmánuel Közösség) a kongresszus koordinátora, titkára előadásai alapján tanítás, majd rövid szentségimádás lesz alkalmanként. Plakát, részletek az Egyházmegye honlapjáról letölthetők.

 

 

 

 

 
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar