Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Évközi 28. vasárnap

2018.10.14.

Évközi 28. vasárnap

Egyházközségi hozzájárulás

A hónap 2. vasárnapja lévén a szentmisék után befizethető az egyházközségi hozzájárulás.

Rózsafüzér

Október a rózsafüzér hónapja egyházunkban. Imádkozzuk közösen a rózsafüzért közösségeinkben, családban, vagy magán úton. Templomunkban a szentmisék előtt imádkozzuk. Kérjük a jelenlévőket, buzgón kapcsolódjanak be az imádkozásba.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért

A világméretű katolikus segélyszervezet, a „Kirche in Not”, amelynek magyar jelentése Szükséget Szenvedő Egyház, az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért nevet viselő akcióban való részvételre szólít fel. Október 18-án helyi idő szerint 9 órakor a világ minden táján különböző korú gyermekek összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak az egységért és a békéért. Miután az időzónák szerint a föld különböző pontjain van 9 óra, ez azt jelenti, hogy a nap 24 órájában valahol imádkozzák a rózsafűzért. 

A gyermek rózsafüzér akciót 2005-ben, Venezuelában indították el. Az alapötletet Szent Pio atya egyik mondása adta, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”.Innen a kezdeményezés elnevezése is. 

Bérmálási előkészítő

Több 14-17 éves fiatal kérte, hogy szeretnének felkészülni a bérmálásra. Templomunk indít e korbéli fiatalok számára bérmálási felkészítőt. Első alkalom október 19-én, pénteken este 6 órakor lesz. A További időpontokat a jelentkezőkkel megbeszéljük. Ha valaki nem tud személyesen eljönni, első alkalommal bárki helyettesítheti.

Jelentkezni lehet a horvath.jozsef@martineum.hue-mail címen.

Tiszta szerelem Imaest

A tiszta szerelem lehetséges?Október 17-én, szerdai napon, 18:45-kor – az országos imaalkalomhoz csatlakozva - imaest lesz a fiataloknak a Szent Erzsébet (Ferences) templomban.

Erre a különleges imaalkalomra várják a fiatalokat, jegyeseket, fiatal házaspárokat és mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy értük imádkozzanak.

Gyűjtés a Missziók javára

Október 21-én, jövő vasárnap a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak világszerte a katolikus templomokban. Az ő céljaikért szól az ima és a vasárnapi perselyadományokat a missziók javára továbbítja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Szentmise Győrvári Edith halálának 10. évfordulóján

10 éve költözött el az örök hazába a sokak által tisztelt és szeretett Győrvári Edith. Előre jelezzük, hogy emlékére október 28-án, vasárnap 11 órakor mutatunk be szentmisét itt, a Kálvária templomban.

Egyházmegyei programok

„Hivatástisztázó Műhely”

Az Egyházmegye szervezésében „Hivatástisztázó Műhely”indul szabad életállapotú, útkereső fiatalok részére. Nemcsak papi és szerzetesi hivatáson gondolkodók részére, hanem azok számára is, akik családos hivatásra készülnek és szeretnének a hivatás felismeréséhez, a Jóisten velük kapcsolatos tervéhez segítséget, útmutatást kapni. 

Az összejövetelek helyszíne a Hittudományi Főiskola (Szily J. u . 3-5.) Havonta egy alkalommal találkoznak majd a jelentkezők. Az első időpont október 16-án (kedd) 18.30-kor lesz, amikor a további időpontokról egyeztetnek. Jelentkezés: Dr. Németh Norbert atya szervezőnél az utkereso.szombathely@gmail.come-mail címen.

Előadás a Püspöki Palotában

„A mai világ az evangélium fényében”programsorozat keretében október 17-én (szerda) 19 órakor „Hogyan tud a vállalkozás a szegénység elleni eszközzé válni” címmel lesz előadás a Püspöki Palota díszteremében.

Egyházmegyei családi lelkinap

Október 27-én, szombaton kerül megrendezésre az egyházmegyei családi lelkinap, amelyre nagy szeretettel várják a családokat és minden kedves érdeklődőt Zalaegerszegre.

Helyszín: A Mindszenti József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. 

Színes, változatos napi programot kínálnak a szervezők. Lesznek lelki és szellemi programok szülőknek, fiatalságnak. Az egészen pici, karon ülő gyermekek szüleikkel lehetnek, ovisoknak, kisiskolásoknak. felügyelt játékra lesz lehetőségük. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ a zeg3@martinus.huhonlapon található.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar