Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Évközi 23. vasárnap

2018.09.09.

Évközi 23. vasárnap

Tanévkezdés, miserend változás

A mai vasárnaptól, mint azt már több ízben hirdettük, változik vasárnapi miserendünk. A reggel fél 8 órai szentmise megszűnik. Délelőtt 9 órakor és ismét, mint korábban volt, 11 órakor lesznek szentmisék. 

A 9 órai szentmise, mint a tavalyi évben is volt, gyermekmise lesz, amelyre szeretettel várjuk a gyermekeket, természetesen szüleikkel együtt.

Hitoktatás és a katolikus gyermekek vallási nevelése szempontjából a Szent Kereszt Lelkészséghez tartozik a Reményik Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A hitoktatást két hitoktató Kósáné Sipos Rita és Varga Szabó Annamária hitoktatók látják el. Ebben az iskolában hitoktatásra beiratkozni nem kell, mert minden gyermek órarend keretében részesül a hitoktatásban. A hitoktatással a hittani ismereteket sajátítja el a tanuló, a jó Istennel való kapcsolat kialakításának a lehetőségei a vasárnapi szentmisék, a szentségi élet, a rendszeres ima, a szentségekre való felkészítések és minden egyéb, a hit elmélyítését szolgáló közösségi alkalmak. Az elsőáldozás 3. osztály végén, a bérmálás pedig a 8. osztály végén lesz. 

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe

Szeptember 14-e, péntek, templomunk búcsúnapja. Ezt a napot szentségimádással ünnepeljük. Délután 3 órakor lesz szentségkitétel litániával, amelyet csendes szentségimádás követ. Erre az alkalomra várunk mindenkit, különösen azokat, akik az életüket, a gondjaikat, megoldásra váró élethelyzetüket oda szeretnék adni Jézusnak, akinek mindenre van megoldása. 

Este 6 órakor tartunk ünnepi szentmisét. Előtte szentségeltétel litániával. A szentmise végén lesz a keresztek megáldása. Hosszú évek óta szép szokás templomunk búcsúnapján az un. keresztcsere. Sokan vannak a felnőtt híveink és a gyermekek között is, akik nem ismerik ezt a szokást. Ezért őket arra kéjük, hogy otthon készítsenek egyszerű kis keresztet, amelyet a szentmisére érkezve helyezzenek el az oltár előtti lépcsőre. Azokat a szentmise végén megáldom. Aki hozott keresztet az egyet elvihet otthonába és lélekben ígéretet tesz rá, hogy egy éven át imádkozik azért, akinek keresztjét ismeretlenül elvitte. A hitoktatásra járó gyermekek hitoktatójuk irányításával készítsék el keresztjeiket.

24 órás szentségimádás

Szeptember 15-én, szombaton a Szent Kvirin templomban lesz a következő 24 órás szentségimádás.

Bibliaolvasók közössége

A nyári szünet után újra indul a bibliaolvasók közössége Dr. Simonné Pável Judit vezetésével minden hétfőn du. 5 órai kezdettel. Összejöveteleikre minden régi és új érdeklődőt szeretettel várunk.

Egyházközségi hozzájárulás

Mint már előző vasárnapon hirdettük a szombat előesti szentmisét és holnap, vasárnap mindkét szentmisét követően be lehet fizetni az egyházközségi hozzájárulást.

 

Egyházmegyei programok

Katekumenátus

Szentségek felvételére való felkészülést, Katekumenátust hirdet az Egyházmegye Szombathelyen. Célja, a felnőtt érdeklődők bevezetése a keresztény életbe. Várják azokat, akik nincsenek megkeresztelve, de őszintén keresik a kapcsolatot Istennel, vagy azokat, akiket kiskorukban megkereszteltek, de nem volt alkalmuk a hitről mélyebb ismereteket szerezni, vagy nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Az összejöveteleknek a Szent Erzsébet Ferences Plébánia ad helyet. Jelentkezni lehet szeptember 15-ig bármelyik Szombathelyi plébánián.

Újra Esti8-as Szombathelyen

A nyári szünet után, a mai naptól, szeptember 9-től újra indul az Esti8-as szentmise a zárdatemplomban, lehetőséget adva, hogy akik hétvégén kirándulnak, elutaznak vagy a városunkban tanuló egyetemisták, diákok az esti órában érkezve Szombathelyre, részt vehessen szentmisén.

Martineum Felnőttképző Akadémia programja

Szeptember 15-én, szombaton Eucharisztikus ifjúsági nap lesz Budapesten a MOM Sportcsarnokban. Korhatár 15-30 év. A Szombathelyi Egyházmegye támogatásával ingyenes busz indul a programra. A központi rendszerben való regisztráció az egyházmegyés busz regisztrációját is magában foglalja. Regisztráció itt: https://forraspont.iec2020.hu/#/További információ a petra@martineum.hue-mail címen kérhető.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar