Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Évközi 22. Vasárnap

2018.09.02.

Évközi 22. Vasárnap

Tanévkezdés, miserend változás

Jövő vasárnapján, szeptember 9-én, lesz a tanévnyitó, hagyományos latin nevén Veni Sancte, szentmise 9 órakor. Veni Sancte a Szentlelket hívó latin himnusz első szavai, jelentése Jöjj, Szentlélek Úristen. Év elején buzgó szívvel kérjünk Isten Szentlelkének segítségét az elkövetkezendő iskolaévre. 

Ettől a vasárnaptól kezdve változik vasárnapi miserendünk. A reggel fél 8 órai szentmise megszűnik. Délelőtt 9 órakor és ismét, mint korábban volt, 11 órakor lesznek szentmisék. 

A 9 órai szentmise, mint a tavalyi évben is volt, gyermekmise lesz, amelyre szeretettel várjuk a gyermekeket, természetesen szüleikkel együtt.

Hitoktatás és a katolikus gyermekek vallási nevelése szempontjából a Szent Kereszt Lelkészséghez tartozik a Reményik Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A hitoktatást két hitoktató Kósáné Sipos Rita és Varga Szabó Annamária hitoktatók látják el. Ebben az iskolában hitoktatásra beiratkozni nem kell, mert minden gyermek órarend keretében részesül a hitoktatásban. A hitoktatással a hittani ismereteket sajátítja el a tanuló, a jó Istennel való kapcsolat kialakításának a lehetőségei a vasárnapi szentmisék, a szentségi élet, a rendszeres ima, a szentségekre való felkészítések és minden egyéb, a hit elmélyítését szolgáló közösségi alkalmak. Az elsőáldozás 3. osztály végén, a bérmálás pedig a 8. osztály végén lesz. 

Bibliaolvasók közössége

A nyári szünet után újra indul a bibliaolvasók közössége Dr Simonné Pável Judit vezetésével minden hétfőn du. 5 órai kezdettel. Első alkalom holnap, szeptember 3-án lesz. Erre az alkalomra minden régi és új érdeklődőt szeretettel várunk.

Elsőpéntek

Szeptember 7-e elsőpéntek, Jézus Szentséges Szívének napja. 

Szentmisék lesznek reggel 9 órakor a nyugdíjasok házában, valamint este 7 órakor itt a Kálvária templomban csendes szentmise. Az esti szentmise előtt fél 7-től gyónási lehetőség. Utána 8 órától 9 óráig elsőpénteki szentségimádás.

Egyházközségi hozzájárulás

Minden hónap 2. vasárnapján, (és már a szombati előesti misét követően is), szeptember 9.-én, a szentmiséket követően be lehet fizetni kinek-kinek az egyházközségi hozzájárulását. Az egyházközségi hozzájárulás a Szent Kereszt Lelkészség fenntartásának az anyagi alapja. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése, hogy minden hívő nettó jövedelmének ½ %-val járuljon hozzá egyházközsége fenntartásához.

Katekumenátus

Szentségek felvételére való felkészülést, Katekumenátust hirdet az Egyházmegye Szombathelyen. Célja, a felnőtt érdeklődők bevezetése a keresztény életbe. Várják azokat, akik nincsenek megkeresztelve, de őszintén keresik a kapcsolatot Istennel, vagy azokat, akiket kiskorukban megkereszteltek, de nem volt alkalmuk a hitről mélyebb ismereteket szerezni, vagy a beavatás szentségeiben (elsőáldozás, bérmálás) nem részesültek. Az összejöveteleknek a Szent Erzsébet Ferences Plébánia ad helyet. Jelentkezni lehet szeptember 15-ig bármelyik Szombathelyi plébánián.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar