Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Évközi 21. Vasárnap

2017.08.27.

Évközi 21. Vasárnap

Elsőpéntek

Szeptember 1-én, elsőpénteken de. 9 órakor lesz szentmise a Nyugdíjasok Házában. Délelőtt otthonaikban keressük fel betegeinket.

Este 8 órától 9 óráig elsőpénteki szentségimádást tartunk itt a templomban. Erre az imaórára szeretettel várjuk közösségeink tagjait és minden kedves hívőnket.

Cserkésztoborzó

Az 51.-es Sík Sándor cserkészcsapat új, alakuló kiscserkész őrsébe szeretettel vár 6-7 éves fiúkat és lányokat. Az új őrsvezető Király Piroska. Jelentkezni a lelkészség irodájában, vagy a faliújságra kitett elérhetőségen lehet. Szóróanyagokat kihelyeztünk az újságos asztalra.

A cserkészet iránt érdeklődőket szeretettel hívja és várja a cserkészvezetőség szeptember 9-én, szombaton, 10 órára a csapatotthonnál (Martineum udvarán) rendezett évnyitó, ismerkedő eseményre ún. Palacsinta- Partyra. Játékokkal és palacsintaevő versennyel is készülnek a csapat tagjai.

Veni Sancte – Ezüstmise

Szeptember 10-én, de 10 órakor tanévnyitó – Veni Sancte szentmise lesz a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán, a Pápai keresztnél.

E szentmisét az ezüstmisés Német Tamás Vépi plébános atya mutatja be.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre az ünnepi szentmisére. Különösen azokat, akik Németh Tamás atyával együtt templomunkba jártak hitoktatásra, ifjúsági közösségbe, s akik születendő papi hivatásának is tanúi voltak.

Természetesen nagyon várjuk a hitoktatásra járó gyermekeket és szüleiket is a tanévnyitó szentmisére. Értelem szerűen ezen a napon nem lesz ½ 8 órakor és 9 órakor szentmise.

A Lelkészségünkhöz tartozó Reményik Sándor Iskolában szeptember 7-én kezdődik meg a tanítás, így a hitoktatás is. A hitoktatással kapcsolatban a tanévnyitó szentmisén adunk bővebb felvilágosítást.

 

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe

Szeptember 14-é, csütörtök, templomuk búcsúnapja. Ezt a napot szentségimádással ünnepeljük. Szentségkitétel szentmisével du. 4 órakor. Szentségeltétel litániával este 9 órakor. A kettő közötti időben csendes szentségimádás lesz.

Erre az alkalomra várunk mindenkit, különösen azokat, akik az életüket, a gondjaikat, megoldásra váró élethelyzetüket oda szeretné adni Jézusnak, akinek mindenre van megoldása.

Őszi - téli miserend változás

Szeptember 17-től változik vasárnapi miserendünk. A reggel fél 8 órai szentmise megszűnik, helyette délelőtt 9 órakor és 11 órakor lesznek a szentmisék. Ez időponttól kezdve a 9 órai szentmise, mint a tavalyi iskolaévben is volt, gyermekmise lesz, amelyre szeretettel várjuk a gyermekeket, természetesen szüleikkel együtt.

Martineum Felnőttképző Akadémia programja

Folytatódik a Martineum Felnőttképző Akadémia eladássorozata a házasságról, családi életről.

A következő előadás szeptember 7-én, csütörtökön este 6 órakor lesz a Martineumban. Az előadás témája: Mamahotel, avagy meddig jár a gyermeknek az „elnöki lakosztály”? Mivel segítjük, és mivel gátoljuk gyermekünk önállósodását?

Előadó Éger Csaba pszichológus. A belépés díjtalan.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar