Elérhetőségek

Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Karmelita u. 1.
Telefon (ügyeleti időben: H, SZ, P 18:00-20:00): +36-30/961-6737
Telefon (sürgős esetben): +36-30/993-2964
E-mail:
kalvaria.szombathely@gmail.com
horvath.jozsef@martineum.hu
Postacím,...

Postacím, Bankszámlaszám

Postacím: 9701 Szombathely, Pf 211

Bankszámlaszám: CIB Bank: 11100805-18884643-36000001Vasárnapi hirdetés

Advent 1. Vasárnapja

2017.12.03.

Advent 1. Vasárnapja

Advent

Megkezdődött az új egyházi év, amelynek első ünnepköre az ADVENT.

Advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka. E szent időben a hétköznapi hajnali szentmisék hétfőtől péntekig reggel ¼ 7 órakor kezdődnek. A templomot ¾ 6 órakor nyitjuk. Szombatonként csak délután 5 órakor lesz szentmise, amely egyúttal vasárnap előesti mise is. A szombati szentmisék előtt az adventi koszorún ünnepélyesen gyertyát gyújtunk.

Várjuk azoknak a felnőtteknek jelentkezését, akik az adventi miséken szívesen vállalnak felolvasást. A sekrestyében feliratkozhatnak. Ugyanígy kérjük a ministránsok jelzését is, hogy részt tudnak-e venni az oltárszolgálatban.

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a hajnali misék után reggelivel várjuk a gyermekeket, fiatalokat. Ha kisebb gyerekek jönnek, természetesen szüleiket is szeretettel fogadjuk az agapéra. Hogy megfelelően felkészülhessünk, a faliújságra kitett lapra írják fel a nevüket azok, akik részt kívánnak venni a reggelin. Kérésünk még, hogy Kovács Andreánál jelentkezzenek azok a felnőttek, akik tudnának egy-egy napot vállalni a reggeliztetésben, terítésben, rendrakásban.

Minden hajnali mise után lesz gyónási lehetőség.

Adventi koszorúk, dísztárgyak árusítása

Holnap/vasárnap a 9 és 11 órai szentmisék után cserkészeink adventi koszorút és dísztárgyakat árulnak a templom előtt.

Karácsonyi adománygyűjtés

Továbbra is várjuk híveink karácsonyi adományait, amelyeket az oltár elé kitett kosárba helyezhetnek el. Az adományokat a kálvária templom karitász munkatársai fogják kiosztani a rászorulóknak.

Az oltár felújítása

Templomuk legfontosabb berendezési tárgya a szentélyben lévő oltár.35 évvel ezelőtt készült diófából. Mostanra megérett a felújításra. Örömünkre Virágh László hívőnk felajánlotta, hogy térítési díj nélkül elvégzi a szükséges munkát. Láthatjuk a szép eredményt. Hálás szívvel mondunk köszönetet Virágh Lászlónak hogy a legszentebb áldozatot a szépen felújított oltáron mutathatjuk be.

MARTINEUM FELNŐTTKÉPZŐ AKADÉMIA PROGRAMJA

A Caládi(had)erőforrásaink c. program következő előadása, 2017. december 7-én 18 órakor lesz a Martineum Felnőttképző Akadémián. Az előadás témája: A karácsonyi balhé – Miért tűnnek programozottnak a családi veszekedések? Ne aggódjunk, döntsünk! Előadó Dr. Éger Csaba pszichológus. A belépés díjtalan.
Vissza az előző oldalra!
Szent Kereszt Lelkészség - Kálvária, Szombathely - Magyar